Diensten, Sprekersplein: vanaf 1 oktober meepraten over de toekomst van Venray

Locatie:
Gemeentehuis Venray, Raadhuisstraat 1, 5801 MB Venray
Voor wie?:
Voor inwoners van de gemeente Venray
Datum / Informatie:
Vanaf 1 oktober 2019. Het Sprekersplein vindt plaats in de vergaderruimten van het gemeentehuis. Datums van het Sprekersplein op https://venray.raadsinformatie.nl/.
Door wie verzorgd?:
De gemeenteraad Venray
Websites:
https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2019/09/27/eerste-sprekersplein-op-1-oktober, https://www.venray.nl/sprekersplein, https://venray.raadsinformatie.nl/
Contactpersoon:
Aanmelden kan tot 17:00 uur op de dag vóór het Sprekersplein.

Wijzigingen doorgeven


Meepraten over onderwerpen die op de agenda van de raad of de raadscommissies staan? Of juist zelf een onderwerp aandragen? Dat kan vanaf 1 oktober in Venray.

Laagdrempelig, toegankelijk, aantrekkelijk

De gemeenteraad heeft besloten om vanaf oktober de traditionele inspraak te verruilen voor een meer informele setting, waarin inwoners op laagdrempelige manier in gesprek kunnen gaan met de Venrayse politici. Sommige andere gemeenten werken al met het Sprekersplein. Hun ervaringen laten zien dat inwoners deze manier van inspraak toegankelijker en aantrekkelijker vinden.

Onderwerp is aan de inwoner

Het onderwerp waarover in het Sprekersplein wordt gesproken, is aan de inwoner. Of het nu op de agenda staat van de raad of de commissie staat of niet, dat maakt niet uit. Een belangrijke regel is wel dat het een onderwerp moet zijn waarover de gemeenteraad ook daadwerkelijk iets te zeggen heeft. Praten over een onderwerp waarvoor de bevoegdheden bij het college, de provincie of het Rijk liggen, is dus niet de bedoeling.

Geïnteresseerd

Iedereen mag meepraten tijdens het Sprekersplein. U hoeft zich alleen aan te melden als u een onderwerp wilt aandragen. Dit kan via een formulier op venray.nl/sprekersplein. Als u dit formulier invult dan neemt de griffie (de ondersteuning van de gemeenteraad) contact met u op. We hopen u op 1 oktober te zien bij het eerste Sprekersplein!

 

 

Bekijk het overzicht van activiteiten