Deelnemen aan Maatjes PSW

Locatie:
Gemeente Venray
Voor wie?:
Voor mensen met een psychiatrische achtergrond die in een sociaal isolement zitten
Door wie verzorgd?:
de gemeenten Venray en Horst a/d Maas en "de beste maatjes" van het oranjefonds
Website:
http://psw.nl/
Telefoonnummer organisatie:
06-57 64 62 72
Contactpersoon:
Jos Koenen
E-mailadres contactpersoon:
j.koenen@psw.nl

Wijzigingen doorgeven


Even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie. Met z'n tweeën gezellig winkelen of lekker een stukje wandelen in de vrije natuur. We doen het allemaal wel eens met een broer of zus, vriendin of oud-collega. Het hebben van een maatje is belangrijk. Voor iedereen, dus ook voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Speciaal voor deze mensen is er Maatjes PSW.


...En wij zijn op zoek naar u!


Wat doet Maatjes?
Maatjes PSW koppelt vrijwilligers aan mensen met een psychiatrische achtergrond die in een sociaal isolement zitten. Deze mensen zijn vaak hun sociale contacten kwijtgeraakt. Hierdoor voelen ze zich alleen en komen weinig buiten de deur. De vrijwilligers van Maatjes PSW nemen hun maatje bij de arm en laten ze meedoen. Meedoen met alles wat onze samenleving te bieden heeft. PSW ondersteunt de vrijwilligers bijvoorbeeld in de vorm van themabijeenkomsten.

Wat wordt er van me verwacht?
Niets ingewikkelds. Binnen het project koppelen we vrijwilligers aan deelnemers. De meeste vrijwilligers ondernemen wekelijks of tweewekelijks leuke dingen. Dat varieert van koffie drinken en een praatje maken, wandelen of fietsen, of gewoon boodschappen doen. Voor u lijken het alledaagse dingen, voor mensen met een psychiatrische achtergrond maken ze een wereld van verschil. Het geeft weer kleur aan hun leven en weer vertrouwen in de toekomst. Een toekomst waarin ook zij weer meedoen.

Hoe lang blijf ik een maatje?
De gemiddelde duur van een maatjesproject is ongeveer 1,5 jaar. Aan het begin zetten deelnemers hun doelstelling op papier. Soms wil iemand binnen een jaar lid worden van een leuke club of vereniging of vaker per week naar buiten om te wandelen of fietsen. Duidelijke doelen waar u als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan levert.

 

 

Bekijk het overzicht van activiteiten